Wat is Scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Samen met leeftijdgenoten maken kinderen spelenderwijs kennis met de wereld om hen heen en leren ze allerlei nieuwe dingen. En die leeftijdgenoten? Die worden vaak vrienden voor het leven. Eigenlijk, moet je Scouting gewoon ervaren!

 

Scouting Maasland

Scouting maasland is een levendige vereniging met zo`n 160 leden & leiding. Wij zijn een waterscouting en bieden activiteiten voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar! De groep is onderverdeeld in diverse speltakken (leeftijdsgroepen). U kunt op deze pagina alles lezen welke leeftijden bij de speltakken horen en wat de speltakken doen.

Wist je dat ?

In 1907 werd scouting

opgericht door Roberd Baden-Powell.In 1910, worden de eerste scouting groepen opgericht in nederland. Door de jaren heen is de scouting in Nederland uit gegroeid tot de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van nederland met meer dan 100.000 leden, verdeeld over meer dan 1000 scouting groepen.