10 mrt 2018;
08:30AM - 05:00PM
Vaardigheden dag

GEVRAAGD

We zijn nog steeds hard op zoek naar enthousiaste leiding voor de Kabouters en Bevers.
Voor meer info: zie de contact pagina voor email adressen naar de Bevers en Kabouters

GEEF U OP OF GEEF HET DOOR!

Over Scouting

Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting Maasland te bieden heeft. Scouting is avontuur. Je doet dingen die je nergens anders doet. Bosspelen, kamperen, vlotten bouwen, roeien, zeilen, een kampvuur of survivaltocht. Buitensport en buitenleven zijn bij Scouting erg belangrijk. Maar ook creatief bezig zijn, sport en spel of een zomerkamp. Bijna alles is binnen Scouting mogelijk!

Iedere speltak heeft zijn eigen activiteiten. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd. Wil je meer weten over de activiteiten die jouw leeftijdsgroep doet, kijk dan eens bij de informatie over de speltak die bij je past.

De speltakken :

Bevers:

• Jongens en meiden van af 5 jaar.

• Opkomst op zaterdag middag 13:30 tot 15:00.

• Uniform: rood.

Welpen:

• Jongens van af groep 4 t/m groep 6.

• Opkomst op dinsdagavond 18:30 tot 20:00.

• Uniform: groen.

Kabouters:

• Meiden van af groep 4 t/m groep 6.

• Opkomst op donderdagavond 18:30 tot 20:00.

• Uniform: groen.

Dolfijnen:

• Jongens en meiden van groep 7 en 8.

• Opkomst op maandagavond 18:30 tot 20:00.

Zeeverkenners:

• Jongens en meiden van af de brugklas tot 16 jaar.

• Opkomst op vrijdagavond 19:00 tot 21:00.

Wilde Vaart:

• Jongens en meiden van af 16 jaar.

• Opkomst op dinsdagavond vanaf 20:00.

• Uniform: blauw.

De beste manier om te ontdekken wat voor activiteiten we ondernemen is natuurlijk door zelf mee te doen. Dus kom eens langs voor een kennismaking en beleef zelf wat het is om bij Scouting te zijn!

Scouting Nederland

Ruim 100.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting Nederland. Samen met zo’n 25.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. En wist je dat er wereldwijd meer dan 32 miljoen scouts zijn in meer dan 200 landen! Daarmee is Scouting ook de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld.

Scouting biedt een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding aan kinderen vanaf 5 jaar en jongeren van elke leeftijd.

Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, wordt Scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep. Dat betekent dat Scouting aanslaat!